Mobil Arbetsplats   |    Systemskötsel   |    E-post   |    Hosted Kaspersky   |    Webbhotell   |    Spam-skydd   |    Distansbackup   |   

Drifttjänster

Varför ska man låta någon annan hantera företagets information

när man kan äga sina egna servrar och själv ha koll på allt?

 

Ja, det finns ju egentligen ingen anledning om man själv verkligen har koll på allt vad gäller virus- och spamskydd, kontinuerlig och säker backup, patchning, uppdateringar av programvara, skötsel och uppgradering av hårdvara o.s.v. 

 

De företag som är kunder hos oss har emellertid upptäckt att detta kräver mer och mer resurser och har då valt att lämna över det jobbet åt oss för att istället fokusera på den egna verksamheten. Man slipper ha intern IT-personal och ha olika leverantörer av programvara, hårdvara, internetdomän m.m. Det innebär också en trygghet rent ekonomiskt då de flesta väljer att ha ett fastprisavtal. Då får man full support till en fast månadskostnad som är enkel att räkna med i budgeten fortlöpande.

 

 

Välj själv hur mycket ni vill lämna ifrån er

 

Vill ni ha egna servrar och bara kalla in oss som konsulter med jämna mellanrum så går det såklart bra (systemskötsel). Ni kan då också välja att teckna fastprisavtal på användarsupport så att alla era medarbetare kan ringa oss hur mycket de vill. Ni kan skrota era gamla servrar och lägga över er verksamhet på komplett hosting där vi sköter allt inkl. hårdvara/mjukvara, support, backuphantering, antivirus o.s.v. (mobil arbetsplats). Då finns också möjligheten att inte ha några stationära datorer utan istället ha endast bärbara datorer och/eller s.k. "tunna klienter" som är ett säkert och energibesparande alternativ. 

 

 

 

 

Vad innebär hosting med tunna klienter?

 

Väljer ni komplett hosting tilldelar vi er en server som placeras i vår toppsäkra datahall med mycket avancerad teknik där alla komponenter övervakas. Vi har dygnetruntbevakning på alla datorer, servrar och kringutrustning. Datahallen har hög internetkapacitet och maximal tillgänglighet och säkerhet.

 

Istället för vanliga datorer har ni på arbetsplatsen bara den lilla enheten som kallas "tunn klient"  tillsammans med skärm, mus och tangentbord. Den tunna klienten innehåller ingen egen data utan den bara skickar all information till och från servern. Det ger en hög säkerhet i händelse av stöld eller brand och den drar också avsevärt mindre energi.

 

Klicka på länkarna för att läsa mer om de olika drifttjänsterna.

 

Mobil arbetsplats
Hosted Kaspersky
Systemskötsel
E-post Avancerad
Webbhotell
Spam-skydd
Distansbackup

Copyright  ©

Netropolis AB

info@netropolis.se

Tel: 0589-193 33    

Fax: 0589- 199 32